Landelijke natuurwerkdag op zaterdag 5 november

Geplaatst op dinsdag 25 oktober 2022

Doe mee met de landelijke natuurwerkdag op zaterdag 5 november. IVN Natuurwerkgroep Waalre organiseert deze dag van 10.00-13.00 uur aan de Hutdijk bij het Meeuwven (5583 XK Waalre). De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Waalre en de Bosgroep Zuid. De Bosgroep Zuid verzorgt in opdracht van de gemeente het beheer van de gemeentebossen in Waalre. Wethouder Peet van de Loo is deze ochtend ook aanwezig.

Het Meeuwven

De afgelopen jaren heeft de IVN Natuurwerkgroep Waalre een aantal vennen en heidevelden geschoond met nu al spectaculaire resultaten. Het onderhoud wordt voor een belangrijk deel handmatig uitgevoerd. Dit keer is het Meeuwven aan de beurt, één van de mooiste locaties in de bossen van Waalre.

Langs het ven groeit volop gagel, heide en de kleine zonnedauw (een vleesetend plantje). Enkele jaren geleden zijn de oevers van het ven door vrijwilligers van het IVN schoongemaakt. Inmiddels is een deel van de dennen en berkenbomen weer teruggekeerd langs de oevers. Deze gaan we verwijderen om de gagel en de heide weer een gezonde ruimte te geven en te zorgen dat het ven niet verdwijnt door bovenmatige boomgroei.

Komen jullie ons helpen?

Fantastisch! Een lunch, koffie/thee is geregeld. Heb je een goede snoeischaar of takkenschaar en handschoenen? Breng deze dan mee. Als je dit niet hebt zorgt de organisatie voor deze spullen. Meer informatie vind je op de website van IVN Natuurwerkgroep Waalre.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.