Bedankdag zwerfafvalpakkers in Waalre

Geplaatst op dinsdag 18 oktober 2022

Op zaterdag 15 oktober organiseerde de gemeente Waalre een bedankdag voor alle zwerfafvalpakkers in de gemeente. Zwerfafvalpakkers zijn vrijwilligers die regelmatig tijdens een wandeling een afvalknijper en een vuilniszak meenemen en zwerfafval mee naar huis nemen.

Vrijwilliger Addy vertelt

Addy is een van de zwerfafvalpakkers en vertelt: “Ik woon bij de bossen en dan zie je regelmatig zwerfafval liggen. Nu ik met pensioen ben zocht ik een bezigheid. Op die manier ben ik begonnen met het rapen van zwerfafval. Dat doe ik meestal samen met mijn man. Dan gaan wij samen met de fiets verkennen of het nodig is om zwerfafval op te rapen en rapen we daar waar het nodig is. Daarbij komen we vooral snoepverpakkingen, blikken bier en pakjes drinken tegen.”

“Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat zij zelf ook kunnen bijdragen aan de oplossing. Neem eens een plastic zakje mee en raap op wat je ziet. Ik vond deze bedankdag erg leuk, maar vooral ook heel interessant en leerzaam. Er was een duidelijke link tussen energieopwekking en afval. Deze zou ik in de toekomst ook weer terug willen zien.”

Ontvangst bij Energiecentrum de Volmolen

Alle vrijwilligers werden zaterdag ontvangen op Energiecentrum de Volmolen, gelegen op het grensgebied van Waalre en Bergeijk. De vrijwilligers werden door wethouder Peet van der Loo welkom geheten: “We hopen dat een dag zoals deze voelt als een waardering voor al uw inzet”. Zij kregen daarna een uitleg en rondleiding over de geschiedenis en werking van de waterkrachtcentrale, die stroom levert aan 20 huishoudens. De dag is afgesloten met een borrel.

Ook zwerfafval rapen?

Mocht je ook zin en tijd hebben om af en toe in je vrije tijd zwerfafval te rapen, meld je dan aan bij de gemeente Waalre via gemeentewerf@waalre.nl. Je krijgt dan van de gemeente de benodigde materialen in bruikleen, zodat je op pad kunt gaan wanneer je wilt. Samen zorgen we voor een schonere straat, buurt en gemeente!

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.