Veelbelovende ideeën voor aankomend eeuwfeest

Geplaatst op vrijdag 7 oktober 2022

Het basisplan presenteren voor Waalre100, veel ideeën ophalen en verbindingen leggen tussen verenigingen. De organisatie van ons aankomende jubileumjaar ging donderdagavond tijdens een inspirerende brainstormsessie officieel van start.

Van EHBO-vereniging tot sportclubs, ontmoetingscentra en culturele verenigingen. Ruim 70 aanwezigen uit diverse groeperingen lieten hun mening en ideeën horen over de invulling van Waalre100: ons aankomende jubileumjaar in 2023. Dat leverde waardevolle, creatieve input op. Een gezamenlijk concert van de harmonieën, cadeautjes zoals zonnebloemen, eeuwbier of Waalre100 wijn voor inwoners, een kunstroute, bourgondische samenkomsten en Waalre Got Talent. Het is slechts een greep van de talloze, leuke ideeën.

Maken van werkgroepen

“Het wordt een jaar vol activiteiten met als hoogtepunt een jubileumweek(end) in de eerste week van juli”, aldus projectleider Nikki Barten. “Iedereen die mee wil denken, kan zich vanaf nu toevoegen aan een werkgroep. Maandag 31 oktober vindt de vervolgavond plaats en bekijken we welke ideeën daadwerkelijk uitvoering krijgen.”

Budget

Tijdens de avond gaf een enkeling kritiek op het budget, dat beschikbaar is voor de organisatie van dit eeuwfeest. “We moeten dit als gemeente organiseren met een externe projectleider, omdat we ambtelijk de capaciteit niet hebben”, legt wethouder Kees Vortman uit. “Ook dit kost gemeenschapsgeld. Laten we vooral positief vooruitkijken. Iedereen wil een onvergetelijk jubileumjaar in 2023. Het is heel mooi om te zien dat heel veel mensen zich samen inzetten voor een jubileumjaar.”

Meedenken?

Wil jij jezelf als inwoner of afgevaardigde van een vereniging aanmelden voor de organisatie van Waalre100? Meld je dan aan via Nikki door te mailen naar 100@waalre.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.