Tuinkorven worden weer geplaatst

Geplaatst op dinsdag 4 oktober 2022

Let op!De tuinkorf aan de Michiel de Ruyterstraat is inmiddels geplaatst. Kijk voor de exacte locatie in het tuinkorven overzicht.

De herfst is officieel begonnen en de bomen beginnen straks weer blad te verliezen. Dat betekent dat we onze tuin weer winterklaar gaan maken! Bladeren opruimen, snoeien van planten en bomen. Om dit tuinafval kwijt te kunnen plaatst de gemeente Waalre tuinkorven.

De tuinkorven staan van maandag 10 oktober 2022 (week 41) tot en met zondag 4 december 2022 (week 48) op verschillende plaatsen in Waalre. Hierin kan al het tuinafval. Zorg dat het in de korven terecht komt en niet daarbuiten, anders zal de korf helaas worden weggehaald. Is de tuinkorf tussentijds vol? Bel de gemeente via 040-22 82 500 of mail naar gemeentewerf@waalre.nl.

Waar kan ik mijn tuinafval laten?

Kijk op afvalkalender.waalre.nl voor meer informatie over de tuinkorven. De locaties van de tuinkorven kunt u vinden in het tuinkorven overzicht.

Let op: de tuinkorf aan de Michiel de Ruyterstraat wordt niet of later geplaatst. Dit in verband met werkzaamheden aan de weg.

Wat gebeurt er met het tuinafval?

Het tuinafval wordt gecomposteerd tot een hoogwaardige compost. Een deel van het snoeiafval wordt gebruikt voor de opwekking van duurzame energie. Tuinieren voor een goed doel dus!

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.