Marcel Oosterveer voorgedragen als burgemeester van Waalre

Geplaatst op dinsdag 4 oktober 2022

Marcel OosterveerDe gemeenteraad draagt Marcel Oosterveer voor als nieuwe burgemeester van Waalre. Dit besluit nam de raad in de raadsvergadering van 4 oktober op voorstel van de vertrouwenscommissie. Marcel Oosterveer (55) woonde al eens een periode in de gemeente Waalre. Hij was wethouder in Eindhoven, daarvoor raadslid in die stad en lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Eerder werkte hij als adviseur voor de Ministeries van Buitenlandse zaken en Economische zaken in Azië en Afrika. Hij begon zijn loopbaan bij verschillende bedrijven als bedrijfsleider, commercieel directeur en projectmanager.

De vertrouwenscommissie, met de heer Janpeter Hazelaar als voorzitter, doorliep de afgelopen maanden de sollicitatieprocedure op basis van de vastgestelde profielschets. Op basis van het verslag van bevindingen van de vertrouwenscommissie vindt de raad dat Marcel Oosterveer uitstekend past bij wat Waalre nu nodig heeft. Hij wordt herkend in de profielschets en is de beste kandidaat om op 1 december aanstaande tot burgemeester van Waalre te worden beëdigd.

Wie is Marcel Oosterveer?

Marcel Oosterveer is een ervaren bestuurder. Door zijn goede inhoudelijke kennis en ervaring zal hij Waalre op de kaart kunnen zetten zonder ‘het dorpse’ los te laten. Als persoon is hij warm en betrokken. Hij geeft anderen direct een goed gevoel en brengt rust. Mensen ervaren hem als vriendelijk, ontspannen, verrassend en inspirerend. Zijn visuele beperking ziet hij als een gave. Horen en luisteren hebben hierdoor extra diepte gekregen. Mensen die met hem in gesprek zijn, delen die ervaring.

De raad van Waalre steunt Marcel Oosterveer bij de door hem geuite wens, een burgemeester van iedereen te zijn en heeft er alle vertrouwen in: “Op deze burgemeester kunnen we varen.”

De volgende stap in de benoeming is het aanbieden van de voordracht aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze doet dan een voordracht aan de Koning. De benoeming gebeurt vervolgens bij Koninklijk Besluit. De raad hoopt de nieuwe burgemeester op 1 december 2022 in een buitengewone raadsvergadering te kunnen installeren.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.