Energiebespaarlening met 0% rente beschikbaar voor huishoudens met een kleinere portemonnee

Geplaatst op vrijdag 30 september 2022

Het Nationaal Warmtefonds biedt vanaf 1 november 2022 een energiebespaarlening aan met 0% rente voor huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar. Hierdoor hoeven deze huishoudens vanaf 1 november geen rente te betalen op een lening bij het Nationaal Warmtefonds om hun koophuis te verduurzamen.

Deze energiebespaarlening is één van de maatregelen om verduurzaming te versnellen en de energierekening te helpen verlagen. Het Nationaal Warmtefonds is een regeling van de Rijksoverheid. Het fonds is een laagdrempelig loket waar bijna alle huiseigenaren en VvE’s heel goedkoop een lening kunnen aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van het Warmtefonds.

Subsidies en leningen

Naast de nieuwe energiebespaarregeling zijn er nog andere landelijke subsidies en leningen vanuit Het Rijk beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). De eigenaar van een koopwoning kan subsidie aanvragen voor investering in een warmtepomp, zonneboiler en vijf typen isolatiemaatregelingen. Kijk voor de voorwaarden op de website van het RVO.

Gemeente Waalre heeft geen specifieke subsidies of leningen voor het verduurzamen van de woning beschikbaar. Bekijk het overzicht aan alle landelijke subsidies en regelingen en het Regionaal Energie Loket.

Duurzaam huis informatieavond

Zou je meer willen weten over het verduurzamen van je eigen woning? Op woensdag 5 oktober 2022 van 18.30 - 20.30 uur organiseert Gemeente Waalre de duurzaam huis informatieavond in Het Huis van Waalre. Tijdens deze informatieavond kun je in gesprek met verschillende energieadviseurs over bespaarmogelijkheden en verduurzamingsmogelijkheden.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.