Ontwerp verkeersbesluit parkeerplaatsen elektrische voertuigen ter inzage

Geplaatst op dinsdag 20 september 2022

Steeds meer inwoners van gemeente Waalre stappen over naar elektrisch vervoer. Elektrisch rijden is beter voor het klimaat én op lange termijn ook voor de portemonnee. Om in te spelen op de groeiende behoefte en elektrisch rijden te stimuleren actualiseren we het huidige laadpalenbeleid. Hierdoor is het straks voor inwoners zeker dat er een laadpaal op loopafstand komt in de wijk en wordt het sneller en makkelijker om een elektrische laadpaal aan te vragen. Het ontwerp verkeersbesluit aanwijzen parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen ligt nu ter inzage.

Overzicht toekomstige locaties laadpalen

Om elektrisch rijden te stimuleren willen we dat zoveel mogelijk inwoners toegang hebben tot een publieke laadpaal binnen loopafstand (gemiddeld 100 meter). Om in te spelen op de groeiende vraag naar laadpalen heeft de gemeente de meest geschikte locaties voor toekomstige publieke laadpalen in Waalre in kaart gebracht. Een overzicht van de locaties is te vinden op de plankaart bij het ontwerp beleidsplan. Op de plankaart is uitgelegd hoe deze locaties zijn bepaald.

Ontwerp verkeersbesluit parkeerplaatsen elektrische voertuigen ter inzage

Bekijk de bekendmaking Ontwerp verkeersbesluit aanwijzen parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen. Een fysiek exemplaar ligt ter inzage in het Huis van Waalre. Het beleidsplan met bijbehorende plankaart is beschikbaar ter inzage van dinsdag 20 september tot en met 1 november 2022 (6 weken). Ben je het niet eens met het plan? Dan kun je een zienswijze indienen binnen deze periode. Dit kan door schriftelijk  te reageren naar: Gemeente Waalre, Koningin Julianalaan 19, 5582 JV Waalre. Of digitaal via openbareruimte@waalre.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gemeente via openbareruimte@waalre.nl of door te bellen naar 040-2282500.

Het is op dit moment tijdelijk niet mogelijk om een laadpaal aan te vragen in afwachting van het nieuwe beleid. Zodra het nieuwe beleid is vastgesteld is dit weer mogelijk. Hierover wordt gecommuniceerd via de gemeentelijke kanalen.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.