Start werkseizoen 2022 - 2023 van de IVN Natuurwerkgroep Waalre

Geplaatst op maandag 19 september 2022

Het nieuwe werkseizoen van de Natuurwerkgroep Waalre gaat van start. Het IVN werkt samen en in overleg met de gemeente, Bosgroep Zuid, Brabants Landschap en particuliere landeigenaren aan het verbeteren van de natuur. Dit jaar loopt het seizoen van eind september 2022 tot medio maart 2023. Op zaterdag 24 september starten we om 09.00 uur bij De Poel op de Hurken in Aalst waar opslag wordt verwijderd om hoogveenontwikkeling te stimuleren.

Actuele ontwikkelingen

Door de aanhoudende droogte van de afgelopen jaren veranderen onze werkzaamheden steeds meer in het omvormen van verdroogde naaldhoutbossen die vaak volledig instorten.

Wij worden steeds vaker ingezet om daarvoor in de plaats loofhout aan te planten. Zodoende wordt de weerstand sterker en de kwaliteit van de bossen beter. Verder zorgt het voor een flinke toename aan biodiversiteit. In de afgelopen 3 jaar zijn er door onze groep in Waalre al ruim 4500 loofbomen aangeplant. Zie foto: plantactie 805 loofbomen in maart 2022 op het Achtereind.

Landelijke Natuurwerkdag 5 november 2022

Op zaterdag 5 november is er weer een landelijke Natuurwerkdag. Ook in de gemeente Waalre organiseert de IVN Natuurwerkgroep deze dag. U bent van harte welkom bij het Meeuwven aan de Hutdijk in Aalst. U kunt zich hiervoor vanaf begin oktober aanmelden op de website van de Natuurwerkdag.

Meedoen met de Natuurwerkgroep

Ervaar hoe fijn het is om in de natuur actief te zijn en je steentje bij te dragen aan het verbeteren van de natuur die behoorlijk onder druk staat. Wij werken op woensdag- en zaterdagochtenden van 09.00 tot 12.00 uur. U bent van harte welkom en kunt meedoen met werkzaamheden die geschikt zijn voor alle leeftijdsgroepen en zowel dames als heren.

Word vrijwilliger bij IVN Natuurwerkgroep Waalre!?

Lijkt het je wat om onze Natuurwerkgroep te ondersteunen? Word vrijwilliger! Neem voor meer informatie contact op met Ben Putman. Mobiel: 0651346934 of via e-mail: ivn.nwgr.waalre@gmail.com.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.