Samen op pad voor een schoon gemeente Waalre

Geplaatst op maandag 19 september 2022

Afgelopen zaterdag was het weer zover: World Cleanup Day 2022. Voor wie vroeg begon was het een prachtige dag om buiten te zijn, wie net iets meer pech had, kwam helaas niet geheel droog thuis. Ondanks dat was er een mooie opkomst. Maar liefst 60 deelnemers gingen in groepjes op pad om hun buurt en gemeente een stukje schoner te maken. Zowel volwassenen als kinderen zetten hierbij hun beste beentje voor. Wethouder Suzan van de Goor was namens de gemeente aanwezig en hielp ook een handje mee.

De gemeente verzorgde waar nodig de materialen, zoals knijpers en vuilniszakken. Ook reed de gemeente samen met Ergon rond om verzameld afval op te halen en de deelnemers van wat lekkers te voorzien.

Het is heel gezellig om dit samen te doen, en het valt ons op: er ligt minder afval dan vorig jaar, een goed teken dus!

Aldus een van de deelnemers die meeliep langs de Heikantstraat.

Er is veel afval geraapt zaterdag. Het was mooi om te zien dat zoveel enthousiaste mensen een bijdrage wilden leveren aan een schone gemeente. Bedankt!

Actief als zwerfafvalpakker aan de slag?

Binnen de gemeente is er een grote groep vrijwillige zwerfafvalpakkers actief. Heb je zelf ook zin en tijd om af en toe in je eigen buurt zwerfafval te rapen? Meld je dan aan bij de gemeente Waalre via gemeentewerf@waalre.nl en ontvang alle benodigde materialen in bruikleen. Zo kun je op pad gaan waar en wanneer je maar wilt. Samen houden we de gemeente Waalre schoon!

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.