Gemeente Waalre lanceert socialegidswaalre.nl: dé wegwijzer voor inwoners, vrijwilligers én professionals

Geplaatst op maandag 12 september 2022

Deze week lanceert de gemeente de website socialegidswaalre.nl. De Sociale Gids wijst je als inwoner, vrijwilliger én professional de weg naar organisaties en activiteiten in Waalre op het gebied van welzijn, hulp en ondersteuning, opvoeden, cultuur en geldzaken. Hiervoor is geen verwijzing of indicatie nodig.

Wethouder Sociaal Domein gemeente Waalre Kees Vortman en eerste gebruiker van de Sociale Gids Waalre, Mieke Spoorenberg, vrijwilliger bij Goed voor Mekaar Waalre.

Eén overzichtelijke plek

Met de komst van de Sociale Gids Waalre is er nu één overzichtelijke plek in de gemeente waar inwoners, vrijwilligers en professionals terecht kunnen. Wethouder Sociaal Domein Kees Vortman: ‘Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen én mee kan blijven doen in onze gemeente. Goed voor jezelf zorgen en het houden van eigen regie is erg belangrijk. Met deze wegwijzer willen we het makkelijker maken om zelf hulp of ondersteuning te vinden. Of mee te gaan doen aan een activiteit die je leuk vindt. 

Inwoners en professionals, jong en oud

De Sociale Gids is niet alleen handig voor inwoners maar ook voor vrijwilligers, professionals en mantelzorgers voor het vinden van hulp, diensten of sociale activiteiten voor cliënten of familieleden. Het aanbod op de Sociale Gids is bedoeld voor jong en oud. Zoek je bijvoorbeeld financiële hulp? Of ben je juist op zoek naar contact met anderen? En zoek je activiteiten om aan mee te doen? Of heb je vragen over opvoeding? Waar je vraag ook over gaat, kijk op Sociale Gids Waalre waar je terecht kunt in Waalre. Ga naar www.socialegidswaalre.nl.

Een van de organisaties die op de Sociale Gids te vinden is, is PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard. Secretaris Peter Oolbekkink:

‘Het is heel handig dat alle informatie voor inwoners op één plaats te vinden is. We hopen dat inwoners onze hulp en activiteiten, waaronder wandelen, culturele dagreizen, fietsen maar ook hulp bij het doen van belastingaangifte, daar nog makkelijker vinden.'

Ook het aanbod van ontmoetingscentrum De Pracht is op de Sociale Gids te vinden.

‘We zijn enthousiast over de Sociale Gids Waalre’, vertelt Loes Kort, secretaris van De Pracht. ‘Zo kunnen we nog makkelijker aan bewoners laten zien wat er te doen is en waar je terecht kunt. Ons aanbod richt zich op een brede groep en er is een grote diversiteit aan activiteiten, zoals bijvoorbeeld een inloopochtend voor ouders met hun peuters, maar ook onze jeugdclubs en aanbod rondom zorg & welzijn. Ik nodig iedereen uit om eens een kijkje te nemen.’

Meewerken aan de Sociale Gids Waalre?

De Sociale Gids Waalre is deze week gelanceerd. Er staan al veel organisaties en activiteiten uit de gemeente op. Zo helpen we met elkaar onze inwoners. Wil je dat jouw organisatie ook vermeld wordt op de Sociale Gids? Je kunt je aanmelden via het formulier op socialegidswaalre.nl. Deelname is kosteloos.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.