Afval wegbrengen naar de milieustraat

Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2022

Waar laat je het afval dat niet huis-aan-huis opgehaald wordt? Hoe zit het ook alweer? Wanneer je inwoner van Waalre bent, kun je dit soort afval kwijt bij de milieustraat in Veldhoven.

Welke soort afval je daar in kunt leveren en of het gratis is, hangt af van het materiaal. Je kunt alleen betalen met je pinpas. Je mag in totaal twee m³ afval bij de milieustraat brengen.

Let op:

  • Ondernemers kunnen geen bedrijfsafval inleveren op de milieustraat. Dit regel je met je eigen afvalverwerker.
  • Je mag tot twee m³ asbest inleveren, maar maak daarvoor eerst een afspraak.
  • Woon je in een appartement, zet grof afval dan niet naast de verzamelcontainer, maar breng het naar de milieustraat of Kringloopwinkel.
  • Kijk op de website van Milieu Centraal wat er allemaal bij het klein chemisch afval (KCA) hoort en lever dit op de juiste manier in. KCA kan schadelijk zijn voor het milieu.
  • Legitimeren is verplicht.

Weet je niet in welke bak het afval hoort? De medewerkers van de milieustraat helpen je verder. Of kijk op www.afvalscheidingswijzer.nl.

Kringloop

Heb je herbruikbare spullen? Breng die dan naar de kringloop in Waalre.

Meer weten over afval scheiden en wat waar in hoort?

Op de afvalkalender vind je de afvalwijzer. Kijk ook eens op de website van Milieu Centraal voor meer informatie. Door afval te scheiden draag je bij aan een beter milieu. Met elkaar werken we aan een duurzaam, schoon en groen gemeente Waalre.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.