Wat doe je met grofvuil?

Geplaatst op dinsdag 23 augustus 2022

Waar breng je ook alweer oude meubels of vloerbedekking naartoe? De afvalstroom grofvuil bestaat uit huishoudelijk afval dat te groot of te zwaar is om in een container te doen. Daarom zijn er in de gemeente Waalre verschillende manieren om grofvuil aan te bieden.

Wat is grofvuil?

  • Oude meubels
  • Vloerbedekking
  • Bedspiralen
  • Behangpapier en vinyl
  • Plastic tuinset

Waar kun je terecht in de gemeente Waalre?

  • Je kunt het grofvuil (tegen betaling) afgeven bij de milieustraat in Veldhoven
  • Bouw- en sloopafval en niet-herbruikbare huisraad laat je via een Big Bag aan huis ophalen
  • Kapotte en beschadigde, niet-herbruikbare meubels laat je (tegen vergoeding) aan huis ophalen door Kringloop de Kempen.

Let op! Als je in een appartement woont, dan mag je grofvuil niet bij de verzamelcontainer zetten. Zorg ervoor dat je het afvoert op de juiste manier.

Wat is een Big Bag?

Voor bouw- en sloopafval en niet-herbruikbare huisraad biedt de gemeente Waalre een ophaalservice aan via een Big Bag. De kosten hiervoor zijn € 45,00. Je kunt een afspraak maken met de gemeente om een Big Bag te kopen. Deze plaats je op een plek die voor een vrachtwagen bereikbaar is; buiten je huis op maximaal drie meter van de openbare weg. Zodra de Big Bag vol is, sluit je deze af en bel je de ophaaldienst. De ophaaldienst maakt een afspraak met je en komt de Big Bag bij jou thuis ophalen.

Kringloop

Heb je oude meubels die herbruikbaar zijn? Neem dan contact op met Kringloop De Kempen in Veldhoven. Je kunt ze daar gratis afleveren. Of de Kringloop haalt de meubels gratis bij je op. Bel altijd van te voren naar telefoonnummer 040-254 43 34 om de meubels aan te melden.

Meer weten over afval scheiden en wat waar in hoort?

In de afvalkalender vind je de afvalwijzer. Kijk ook eens op milieucentraal.nl voor meer informatie. Door afval te scheiden draag je bij aan een beter milieu. Met elkaar werken we aan een duurzaam, schoon en groen gemeente Waalre.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.