Beperk de kans op natuurbranden

Geplaatst op maandag 15 augustus 2022

Het is droog weer en er valt (bijna) geen regen. Dat betekent dat er meer kans is op natuurbranden. In onze gemeente hebben we veel bossen en bomen. Daar zijn we zuinig op. Wat kun je zelf doen om natuurbranden te voorkomen?

Het ontstaan van natuurbranden is te wijten aan menselijk gedrag. Denk bijvoorbeeld aan het weggooien van een brandende sigarettenpeuk, barbecueën in de open lucht of het weggooien van afval of glas in de natuur. Woon je in het buitengebied? Richt je woonomgeving zo in dat de kans op schade door natuurbranden klein blijft.

Weten hoe groot de kans is op natuurbranden?

De kans op natuurbranden neemt toe bij droog weer. In Nederland wordt de kans op natuurbranden geclassificeerd aan de hand van twee fases. Bij een fase 1 is de kans op natuurbranden klein en worden geen aanvullende maatregelen getroffen. Bij droogte wordt meestal opgeschaald naar fase 2. In dat geval word iedereen gevraagd om alert te zijn en worden extra maatregelen genomen.

Meer informatie over de fases vind je op www.natuurbrandrisico.nl. Je kunt je op deze website abonneren. Zo blijf je altijd op de hoogte van de huidige fase van natuurbranden.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.