Luiers en incontinentiemateriaal inleveren

Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2022

Afval scheiden is belangrijk voor het milieu, maar hoe doe je dat het beste? Wanneer je luiers of incontinentiemateriaal wilt inleveren, waar doe je dat ook alweer? En wat mag je wel en wat mag je niet inleveren?

In de gemeente Waalre breng je luiers en incontinentiemateriaal naar luiercontainers. Je doet dit afval in luierzakken die luchtdicht af te sluiten zijn. Daarna breng je ze naar één van de vier luiercontainers in de gemeente Waalre:

  • Winkelcentrum de Bus
  • Parkeerplaats aan de Leesakker
  • Winkelcentrum de Voldijn
  • Ontmoetingscentrum de Pracht

Gratis luierzakken haal je op bij:

  • Het Huis van Waalre
  • Albert Heijn (Den Hof Aalst en De Bus Waalre)
  • Jumbo (in de Voldijn, Hortensialaan)

Wat wel en wat niet in de luiercontainer?

Je mag niet alles weggooien in de luiercontainers. Luiers, billendoekjes en incontinentiemateriaal mogen wel, maar maandverband en tampons, verbandmiddelen en stoma-afval niet: dit lever je in bij het restafval. 

Meer weten over afval scheiden en wat waar in hoort?

In de afvalkalender vind je de afvalwijzer. Daarmee kun je precies achterhalen hoe je afval moet scheiden. Kijk ook eens op milieucentraal.nl voor meer informatie. Door afval te scheiden draag je bij aan een beter milieu. Met elkaar werken we aan een duurzaam, schoon en groen gemeente Waalre.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.