Nieuwe start voor Waalre

Geplaatst op maandag 18 juli 2022

In de twee raadsvergaderingen voor de zomerstop, op 12 en 14 juli, nam de gemeenteraad twee belangrijke besluiten: het raadsprogramma 2022-2026 Toekomst voor Waalre en de aanstelling van de drie nieuwe wethouders Peet van de Loo, Kees Vortman en Suzan van de Goor-Gelens. 

Na de verkiezingen van maart 2022 vonden de Waalrese partijen het belangrijk om met zoveel mogelijk partijen overeenstemming te vinden over de beleidsvoornemens voor de komende vier jaar. Ook wilden ze een college dat voor de hele raad zou werken. Het programma en college zijn het resultaat van een zorgvuldig formatieproces. Alleen Aalst Waalre Belang (AWB) kon zich niet vinden in het raadsprogramma en stemde ertegen op 12 juli. De partij miste een paar voor hen belangrijke punten. De voorgedragen wethouders kregen op 14 juli wel de steun van de hele raad.

Wethouders

“De partij-jas mag dus aan de kapstok voor de komende vier jaar,” zo formuleerde D66-fractievoorzitter Floris Schoots het, toen hij de wethouders introduceerde. Ze zijn dus niet verbonden aan specifieke partijen en zijn wethouder zijn voor en van de gehele raad. De hele raad liet zien dat te zien zitten. Alle fracties stemden voor de drie kandidaten.

Uitvoeringsprogramma

De eerste taak van de nieuwe wethouders is nu een uitvoeringsprogramma te maken. Peet van de Loo gaat aan de slag om Waalre duurzamer te maken. Ze is eerder wethouder geweest en heeft ervaring bij overheden, maatschappelijk partners en bedrijfsleven. Kees Vortman heeft als de portefeuille sociale ontwikkeling. Ook hij heeft ervaring als wethouder en werkte binnen het bedrijfsleven, gemeenten en binnen gemeenschappelijke regelingen. De derde wethouder is in de Waalrese politiek een bekend gezicht; Suzan van de Goor-Gelens. Zij werkt aan de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling. Na vele jaren werkervaring binnen gemeenten en als gemeenteraadslid in Waalre, maakt zij nu deze volgende stap.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.