Hinder en extra reistijd op de A2/N2

Geplaatst op maandag 18 juli 2022

Reis je regelmatig van of naar Eindhoven via de A2 of N2? Van 28 juli tot en met 28 augustus is er ernstige hinder tussen knooppunten Batadorp en Leenderheide. De gemeente Eindhoven bouwt een tunnel onder de Randweg A2/N2, ter hoogte van het Goederen Distributie Centrum (GDC) Eindhoven-Acht. Hierdoor zijn er in deze periode minder rijstroken beschikbaar. Ook geldt een lagere maximumsnelheid.

Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd om via de A73 en de A16 te reizen. Voor bestemmingsverkeer geldt het advies om zoveel als mogelijk op rustige momenten te reizen. Of kies voor alternatief vervoer. Houd de actuele verkeersinformatie in de gaten en ga goed voorbereid op reis.  

Verbeteren bereikbaarheid

De aanleg van de tunnel is een onderdeel van de aanpak van de wegenstructuur in Eindhoven Noordwest. Dit is nodig om de bereikbaarheid van de regio en de bedrijventerreinen te verbeteren. Ook vermindert de aanpak de kans op files op de A2/N2 en de wegen die daarop aansluiten. Tot slot ontstaat een betere verbinding met de op- en afritten van de A58 bij Best.

Bekijk de actuele reisinformatie via de website van Rijkswaterstaat en de website VanAnaarBeter.nl.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.