Beoogd wethouders Waalre bekend

Geplaatst op woensdag 13 juli 2022

Peet van de Loo (58), Kees Vortman (53) en Suzan van de Goor-Gelens (51). Dit zijn de drie beoogd wethouders die morgenavond aan de Waalrese gemeenteraad worden voorgedragen door de vijf initiatiefnemers van het raadsprogramma. Dit programma werd eerder deze week vastgesteld.

De keuze van de beoogd wethouders is tot stand gekomen na een uitvoerig proces. Met negen aangedragen kandidaten zijn gesprekken gevoerd op basis van wervingsprofielen. Daarnaast zijn zij getest op kwaliteiten en talenten. Er is gericht gezocht naar een team met een sterke onderlinge samenwerking en wat elkaar kan aanvullen in vaardigheden en werkstijlen. De wethouders die de vijf initiatiefnemers vandaag unaniem voordragen is hiervan het resultaat. De voornaamste opdracht die de kersverse wethouders meekrijgen? Wethouder zijn voor en van de gehele raad. De partij-jas mag dus aan de kapstok voor de komende vier jaar.

Portefeuilleverdeling

De portefeuilles zijn onderverdeeld in drie ontwikkelgebieden; duurzame, sociale en ruimtelijke ontwikkeling. Voor duurzame ontwikkeling is voormalig wethouder Peet van de Loo uit Best voorgedragen. Met haar brede ervaring, bij overheden, maatschappelijk partners en bedrijfsleven gaat zij aan de slag met de verduurzaming van Waalre. Kees Vortman wordt voorgedragen voor de benoeming tot wethouder sociale ontwikkeling. Ook hij is eerder wethouder geweest (Son en Breugel) en heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven, gemeenten en binnen gemeenschappelijke regelingen. Een in Waalre al bekend gezicht is Suzan van de Goor-Gelens. Zij wordt voorgedragen als wethouder ruimtelijke ontwikkeling. Na jaren ervaring binnen gemeenten en als gemeenteraadslid in Waalre, maakt zij nu de volgende stap.

Installatie nieuwe wethouders

Op donderdag 14 juli vindt de installatie van de nieuwe wethouders plaats. De initiatiefnemers hopen hierbij op politiek vertrouwen van de gehele raad.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.