Wekelijkse GFT inzameling in de zomer

Geplaatst op dinsdag 12 juli 2022

Het is zomer en het weer is vaker warm. Daarom kun je van 18 juli tot en met 16 september 2022 de groene kliko voor GFT weer wekelijks aan de straat zetten. De juiste inzameldata vind je ook de in de afvalkalender. Let op, bij code geel voor warm weer start de inzameling van afval eerder.

Enkele tips voor de groene container bij warm weer:

  • Tijdens de warme (zomer)dagen kunnen maden in de groencontainer voorkomen. Zet de container daarom bij voorkeur in de schaduw en houdt de deksel zoveel mogelijk gesloten.
  • Leg een krant of stro op de bodem om het vocht van afval op te nemen. Een extra handje zaagsel tussendoor kan geurtjes voorkomen. Ook helpt het om na elk laagje afval een laagje gras of bladeren in de container te leggen.
  • Gooi etensresten, vlees of vis niet los in de container, maar verpak het in een stukje krant. Gooi zoveel mogelijk droog afval in de container.
  • Spoel de container na het legen uit met heet water, groene zeep, azijn of soda en een veger. Laat de container op zijn kop drogen.

Afval eerder opgehaald bij code geel

Als het KNMI code geel afgeeft bij warm weer, dan start de inzameling van restafval,- GFT-kliko's en PMD om 06.00 uur. Plaats tijdig je afval aan de straat. Als je het te laat buiten zet, komt de afvalinzamelaar niet terug om het afval alsnog op te halen.

Meer informatie

De juiste inzameldata vind je in je afvalkalender. Op de afvalkalender vind je ook meer tips en kun je checken welk afval waar thuishoort. Ga naar afvalkalender.waalre.nl of download de gratis afvalapp via de Play Store of App Store. Zo ben je altijd op de hoogte van de afvalinzameling die voor jou geldt.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.