Waalrenaren aan het woord over de warmtetransitie in Waalre

Geplaatst op woensdag 6 juli 2022

We staan met elkaar voor een grote uitdaging om de komende jaren van het aardgas af te gaan, oftewel: de warmtetransitie. Het verduurzamen van je woning is hierbij de eerste stap. Een onderwerp dat actueler is dan ooit door de hoge energieprijzen. Bij veel mensen gaat het dan vooral om warmte-isolatie van de woning en eventueel de installatie van warmtepompen. Maar hoe pakken we dit aan?

Voor veel mensen is die isolatie een grote ondoorzichtige wolk of een ‘ver van mijn bed show’. Juist op dat punt wil Waalre in Dialoog in samenwerking met de gemeente wat helderheid brengen. Op woensdag 13 juli organiseert Waalre in Dialoog vanaf 19.30 uur in de grote zaal van de Agnus Dei-kerk aan de Julianalaan 12 een bijeenkomst voor belangstellende inwoners van Waalre.

Programma

De gemeente Waalre geeft uitleg over de visie op de warmtetransitie (het plan om van het aardgas af te gaan) en de mogelijkheden van de gemeente om hierbij te ondersteunen.

Vanuit de praktijk vertellen enkele inwoners van Waalre hoe zij hun eigen huis stapsgewijs hebben verduurzaamd. Ook komen ervaringen met collectieve initiatieven aan bod.

Interactieve avond

Het wordt een interactieve avond met ruimte voor vragen, peilingen en daarnaast wordt er gepolst wie van de aanwezigen mee wil helpen om samen stappen te zetten in de warmtetransitie.

Het doel van de avond is om inwoners te laten zien wat je individueel of collectief kunt doen om energie te besparen, eventueel gebruikmakend van de hulp die de gemeente kan aanreiken. Daarbij hoopt Waalre in Dialoog dat de aanwezigen de verworven kennis en hun enthousiasme gaan delen binnen hun eigen kring.

Maarten Pieters, wethouder Duurzaamheid:

We zijn ontzettend blij dat Waalre in Dialoog deze avond organiseert. We staan met elkaar aan de lat om Waalre duurzamer te maken en onze woningen voor te bereiden om van het gas af te gaan. Met deze avond hopen we samen met Waalre in Dialoog mensen te inspireren en motiveren om ook zelf aan de slag te gaan.

Aanmelden

Graag aanmelden, uiterlijk 11 juli, met een bericht aan waalre.in.dialoog@gmail.com.

Er is plaats voor 120 fysiek aanwezigen, maar er is ook de mogelijkheid om thuis via streaming de avond te volgen. Voor beide opties is aanmelding gewenst. Als u kiest voor digitale deelname zal aan u de dag voor de feitelijke bijeenkomst een mail met link toegestuurd worden.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.