Crisisnoodopvang 225 asielzoekers in sporthal ’t Hazzo en sporthal De Pracht

Geplaatst op maandag 4 juli 2022

Op verzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Veiligheidsregio verzorgt gemeente Waalre van 13 juli tot en met 27 juli 2022 (mogelijk wat langer) de crisisnoodopvang voor 225 asielzoekers. Hiervoor worden sporthal De Pracht en sporthal ‘t Hazzo ingericht.

De Veiligheidsregio Brabant Zuid heeft, net als andere Veiligheidsregio’s, de opdracht gekregen om op korte termijn crisisnoodopvang te realiseren voor asielzoekers die niet terecht kunnen in het opvangcentrum van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) in Ter Apel. De locaties kunnen op korte termijn gereed gemaakt worden voor crisisnoodopvang. Het aanmeldcentrum in Ter Apel kan de toestroom van asielzoekers niet aan waardoor er vaak geen slaapplaatsen meer beschikbaar zijn. Door gedurende twee weken noodopvang aan te bieden, dragen we bij om de ergste nood in Ter Apel te verlichten. Vanuit de gemeente Waalre zullen we goed monitoren hoe de opvang verloopt.

Keuze sporthallen Aalst

De gemeente heeft samen met de Veiligheidsregio naar alle locaties gekeken binnen onze gemeente. Alle mogelijke locaties zijn beoordeeld op brandveiligheid, beschikbare ruimte en faciliteiten. De sporthal in Waalre is niet geschikt gebleken vanwege de indeling. De gemeente heeft daarom in samenspraak met de Veiligheidsregio voor de twee locaties in Aalst gekozen.

Informatiebijeenkomst maandag 11 juli

De gemeente organiseert samen met onder andere het COA een informatieavond voor direct omwonenden op maandag 11 juli. Deze uitnodiging staat op de pagina waalre.nl/crisisnoodopvang-waalre waar ook steeds de meest actuele informatie te raadplegen is.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.