Crisisnoodopvang 225 asielzoekers in sporthal ’t Hazzo en sporthal De Pracht in de gemeente Waalre

Geplaatst op dinsdag 28 juni 2022

Op verzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Veiligheidsregio verzorgt gemeente Waalre van 13 juli tot en met 27 juli 2022 de crisisnoodopvang voor 225 asielzoekers. Hiervoor worden sporthal De Pracht en sporthal ‘t Hazzo ingericht.

De Veiligheidsregio Brabant Zuid heeft, net als andere Veiligheidsregio’s, de opdracht gekregen om op korte termijn crisisnoodopvang te realiseren voor asielzoekers die niet terecht kunnen in het opvangcentrum van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) in Ter Apel. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om van 13 juli tot en met 27 juli (met mogelijke uitloop van een week) 225 asielzoekers op te vangen in de sporthallen. De locaties kunnen op korte termijn gereed gemaakt worden voor crisisnoodopvang.

De gemeente organiseert samen met het COA een informatieavond voor direct omwonenden, de datum hiervoor wordt nog gecommuniceerd. Vanmiddag 28 juni ontvingen omwonenden van de sporthallen brieven over deze crisisnoodopvang. Ook werden de gebruikers van de sporthallen geïnformeerd. Via de pagina waalre.nl/crisisnoodopvang-waalre is de meest actuele informatie te raadplegen.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft via het Veiligheidsberaad een dringende oproep gedaan om tijdelijk hulp te bieden. Het aanmeldcentrum in Ter Apel kan de toestroom van asielzoekers niet aan waardoor er vaak geen slaapplaatsen meer beschikbaar zijn. Door gedurende twee weken noodopvang aan te bieden, dragen we bij om de ergste nood in Ter Apel te verlichten. Vanuit de gemeente Waalre zullen we goed monitoren hoe de opvang verloopt.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.