Maximale capaciteit hoogspanningsnet van TenneT in Noord-Brabant en Limburg bereikt

Geplaatst op donderdag 9 juni 2022

HoogspanningsmastenOp donderdag 9 juni heeft TenneT en Enexis Netbeheer laten weten dat de maximale capaciteit voor afname en teruglevering van elektriciteit in het hoogspanningsnet van TenneT in Noord-Brabant en Limburg bereikt. Daarom is voor heel Brabant en Limburg voor alle stations een transportschaarste afgekondigd.

Nieuwe grootverbruikaansluitingen op het elektriciteitsnet en uitbreiding van bestaande grootverbruikaansluitingen zijn niet meer mogelijk. Dit geldt ook voor bedrijven die op grote schaal elektriciteit willen terugleveren. Voor meer informatie hierover gaat u naar de website van Enexis.

Op de website van Enexis leest u ook meer over de oorsprong en gevolgen van transportschaarste. Lees het artikel Brabant en Limburg: “Slot op elektriciteitsnetwerk onaanvaardbaar” op de website van de Provincie Noord-Brabant".

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.