Gezond Waalre

Geplaatst op woensdag 11 mei 2022

De gemeente Waalre en maatschappelijke organisaties werken samen aan een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving voor jong en oud in Waalre. Ook gaan we preventief aan de slag om gezondheidsklachten te voorkomen. De gemeente Waalre en deze partners hebben daarom eerder al het lokaal preventieakkoord, ‘Gezond Waalre’ gesloten. Het gezamenlijk doel is om de inwoners van Waalre te inspireren om gezond en gelukkig te leven, gezonde keuzes te maken en in beweging te blijven of komen.

We stellen je graag via een video op YouTube voor aan Marieke Driessen van de gemeente Waalre. In de video wandelt ze buiten bij het Huis van Waalre, om aandacht te vragen voor gezonder leven. Vanuit het preventieakkoord is zij het aanspreekpunt voor Gezond Waalre. Je kunt haar benaderen met ideeën voor een gezonder Waalre. Vandaag heeft zij alvast een leuke tip voor jullie. Want een van de manieren om gezonder te leven is vaker wandelen. Dit is goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid.

Avondwandeltochten

Van 16 t/m 20 mei zijn in Waalre de avondwandeltochten. Je kunt 5 avonden wandelen en als je 3 avonden wandelt krijg je op vrijdag een medaille. Iedere avond loop je een route van 5 of 10 km. Deze routes zijn verkrijgbaar door het scannen van een QR code bij de start. Wil jij ook mee doen? Dan kun je in de voorverkoop (9 t/m 14 mei) bij de volgende punten een startkaart kopen: Keurslagerij Vos, Albert Heijn Aalst en Waalre en Brasserie ’t Stationskoffiehuis. De kaarten kosten €3. Aan de start zijn ook kaarten te koop. Je betaalt dan €3,50 (alleen contant). De wandelingen starten tussen 18.00 en 19.00 uur vanaf Brasserie ’t Stationskoffiehuis. Zien we jou bij ook aan de start verschijnen?

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.