Introductieavond Lokale Politiek en Bestuur

Geplaatst op dinsdag 10 mei 2022

Op dinsdag 17 mei is van 19.30 tot 22.00 uur in de raadzaal van het Huis van Waalre een introductieavond Lokale Politiek en Bestuur. Onderwerp is de Rekenkamercommissie. Naast raadsleden en fractievertegenwoordigers zijn ook geïnteresseerde inwoners van harte welkom.

De avond is opgezet als introductie voor de nieuwe raadsleden en fractievertegenwoordigers. Maar ook inwoners kunnen tijdens deze avond kennismaken met het werk van de RKC en haar leden. De aanwezigen krijgen informatie over de stand van zaken van twee lopende onderzoeken: Het Klooster en Doorwerking RKC-Rapporten. Wil je deelnemen? Meld je dan tijdig aan. Dit kan t/m zondag 15 mei via griffie@waalre.nl.

Wat is de RKC?

De Rekenkamercommissie doet namens de gemeenteraad van Waalre onafhankelijk onderzoek naar het beleid van de gemeente en het werk van het gemeentebestuur. Deze commissie ondersteunt daarmee de Waalrese gemeenteraad bij zijn controlerende taak.

De RKC stelt in haar onderzoeken vragen als: Is het gewenste effect van het beleid bereikt? Is het op de goede manier gebeurd? Is het volgens de regels gegaan? Zo levert de RKC informatie voor het debat in de gemeenteraad. Uit onderzoeken komen vaak waardevolle verbeterpunten voor het gemeentebestuur. Het belangrijkste doel van de onderzoeken is te leren van ervaringen.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.