Vijf Waalrenaren Koninklijk Onderscheiden

Geplaatst op dinsdag 26 april 2022

Op dinsdag 26 april reikte burgemeester Boelhouwer aan 5 inwoners van de gemeente Waalre een Koninklijke Onderscheiding uit. Mevrouw P.M. Kavelaars-Flipsen, de heren C.J. Kavelaars, C.G. Versmissen, H.N.G. de Greef en T.G.M. Prinssen werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Boelhouwer reikte op dinsdag 26 april 2022 bij de Decorandi thuis de versierselen uit behorende bij hun onderscheiding.

De heer C.G. Versmissen met de Koninklijke OnderscheidingDe heer C.G. Versmissen (83)

De heer C.G. Versmissen is sinds velen jaren actief op het gebied van voetbal en ondernemerschap. Hij heeft zich ingezet voor de belangen van alle ondernemers in Waalre. De heer Versmissen is 28 jaar actief geweest als penningmeester en organisator van Scheidsrechtersvereniging Valkenswaard en omgeving (COVS). Ook is hij 10-tallen jaren actief geweest in verschillende bestuursfuncties voor VV De Heikanters. Hij is penningmeester geweest en heeft opgetreden als scheidsrechter. Hij is ook 1 van de oprichters van deze vereniging. De heer Versmissen heeft binnen de KNVB-amateurvoetbal de functie van scheidsrechter veld uitgevoerd. Tegenwoordig is hij verenigingsscheidsrechter bij RKVV Bergeijk. Hij is betrokken bij het leiden van wedstrijden als scheidsrechter bij RKVV Bergeijk. Dit doet hij voor dames-, heren- en jeugdteams. Ondanks zijn hoge leeftijd is dit geen reden voor de heer Versmissen om minder actief te zijn als scheidsrechter.

De heer H.N.G. de Greef met de Koninklijke OnderscheidingDe heer H.N.G. de Greef (72)

De heer H.N.G. de Greef is al velen jaren actief als vrijwilliger. Hij is jeugdleider en vice- en voorzitter van het bestuur geweest van RKVV Waalre. In deze periode heeft de heer De Greef een belangrijke bijdrage geleverd aan de vorming van een nieuw bestuur, toen de vereniging in een bestuurscrisis zat. Tot nu is de heer De Greef lid van de Seniorenvereniging Waalre (KBO). Eerst was hij secretaris en niet lang daarna is hij voorzitter geworden van de KBO-afdeling. Hij zorgde voor veel nieuwe initiatieven en voor verbinding. Hierdoor was niet alleen de vereniging gezond op veel terreinen. De vereniging werd een begrip voor 400 senioren in het kerkdorp Waalre. Vanuit zijn rol als voorzitter vertegenwoordigt hij in de seniorenraad van de gemeente ook de kring van seniorenverenigingen in de regio. De heer De Greef is initiatiefnemer van Houd het Klooster open! Dit initiatief is opgezet om het gemeenschapshuis beschikbaar te houden voor de verenigingen van Waalre. Dankzij zijn inspanningen en vasthoudendheid blijft het dorpshuis de komende jaren open voor de verenigingen van Waalre.

De heer C.J. Kavelaars met de Koninklijke OnderscheidingDe heer C.J. Kavelaars (79)

Dhr. C.J. Kavelaars doet al lange tijd vrijwilligersactiviteiten voor De Zonnebloem Aalst Waalre. Dit doet hij samen met zijn echtgenote mevrouw Kavelaars-Flipsen. Hij verricht allerlei hand- en spandiensten waar het nodig is. Sinds de oprichting van de Voedselbank Aalst-Waalre verzorgt de heer Kavelaars de inzameling van levensmiddelen vanuit het voedselbankdistributiecentrum Eindhoven, en haalt hij voedsel op bij de plaatselijke bakkers en supermarkten. In verband met zijn hoge leeftijd en de coronapandemie is hij in 2020 gestopt met het uitdelen van de voedselpakketten. Maar hij wilde actief blijven bij de Voedselbank. Daarom is hij samen met zijn echtgenote de wekelijkse transporten van het magazijn naar de uitdeellocatie gaan verzorgen, inclusief het laden en lossen van alle zware kratten. De heer Kavelaars verricht ook diverse vrijwilligersactiviteiten bij de H. Willibrorduskerk. Hij is onder andere bestuurslid geweest, hij is beheerder van de begraafplaats, lid van de kerkcommissie, lid van de werkgroep Kerkelijke kunst en verricht nog steeds de secretariaatsdienst en allerlei hand- en spandiensten.

Mevrouw P.M. Kavelaars-Flipsen met de Koninklijke OnderscheidingMevrouw P.M. Kavelaars-Flipsen (75)

Mevrouw P.M. Kavelaars-Flipsen verricht al lange tijd vrijwilligersactiviteiten bij de Zonnebloem Waalre. Zij is lid van het dagelijks bestuur en vertegenwoordigt als afgevaardigde de regio. Ook bezoekt zij gasten die chronisch ziek zijn, organiseert allerlei activiteiten en collecteert voor de Zonnebloem. Sinds de oprichting van de Voedselbank Aalst-Waalre verzorgt mevrouw Kavelaars-Flipsen de inzameling van levensmiddelen vanuit het voedselbankdistributiecentrum Eindhoven. Ze haalt voedsel op bij de plaatselijke bakkers en supermarkten. Zij hielp ook bij het wekelijkse uitdelen van de voedselpakketten vanuit de Agnus Dei-kerk. In verband met haar hoge leeftijd en de coronapandemie is zij in 2020 gestopt met het uitdelen van de voedselpakketten. Zij wilde actief blijven bij de Voedselbank. Daarom is zij samen met haar echtgenoot de wekelijkse transporten van het magazijn naar de uitdeellocatie gaan verzorgen, inclusief het laden en lossen van alle zware kratten. Tot op heden verricht mevrouw Kavelaars-Flipsen diverse vrijwillige activiteiten zoals de interieurverzorging in de Grote Willibrorduskerk en verricht zij allerlei hand- en spandiensten.

De heer T.G.M. Prinssen met de Koninklijke OnderscheidingDe heer T.G.M. Prinssen (78)

Dhr. T.G.M. Prinssen verricht tot op heden velen jaren vrijwillige activiteiten voor R.K. Parochie Willibrord. Hij is penningmeester geweest en nu uitvaartacoliet. Als uitvaartacoliet begeleidt dhr. Prinssen de uitvaart tijdens een uitvaartdienst. Hij assisteert ook andere uitvaartacolieten bij het voorbereiden en verzorgen van uitvaartplechtigheden in een R.K. kerk. Als penningmeester boekte hij dagelijks de inkomsten en uitgaven, rapporteerde aan het  bestuur over de financiële stand van zaken, organiseerde jaarlijks de actie kerkbalans, en deed de werving van fondsen voor restauratieprojecten. De heer Prinssen is ook penningmeester voor de Voedselbank Waalre geweest. In het bijzonder zorgde hij voor de uitbouw van de administratie van een 'kasboek-organisatie' tot een volwassen financiële administratie. Daarnaast hielp hij met het verzamelen en uitdelen van levensmiddelen.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.