Passanttelpaal vernield

Geplaatst op dinsdag 26 april 2022

De vernielde passanttelpaal aan de Oude SpoorbaanDe passanttelpaal aan het fietspad op de Oude Spoorbaan is vernield door vandalen. Reparatie van de paal kost veel geld. De gemeente kiest er nu voor om de paal niet meer te repareren en te verwijderen. De gemeente vindt dit jammer. Repareren zou betekenen dat alle inwoners hieraan meebetalen met het risico dat de paal opnieuw door vandalen wordt vernield. Vandalisme komt daarom niet alleen de gemeente, maar ook alle inwoners duur te staan.

De passanttelpaal is geplaatst toen het fietspad Oude Spoorbaantracé is aangelegd. De paal telt elke voorbijganger. In de paal zit veel elektronica. Dit is lastig te repareren. Daarom wordt de paal verwijderd.

Wethouder Pieters (Portefeuillehouder Openbare Ruimte):

Het is erg jammer dat dit is gebeurd. Gemeenschapsgeld is bedoeld om de gemeente Waalre te mooier en leefbaarder te maken. Het is niet bedoeld om op te draaien voor de schade die vandalen aanrichten.

Doe melding van vandalisme

Meld vandalisme altijd bij de politie via 0900-8844. Betrap je vandalen op heterdaad? Meld dit dat meteen via nummer 112. Meld vernielingen in de openbare ruimte ook bij de gemeente. Ga naar de pagina Melding wegen en bestrating.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.