Landelijke Opschoondag: inwoners in actie voor een schone gemeente

Geplaatst op maandag 21 maart 2022

De jeugdbrandweerAfgelopen zaterdag vond de Landelijke Opschoondag 2022 plaats. Tijdens deze landelijke opruimactie heeft Nederland een grote schoonmaakbeurt gekregen. Ook de gemeente Waalre deed mee. Tijdens deze dag sloegen inwoners, verenigingen en de gemeente Waalre de handen ineen. Bekijk op YouTube het verslag van deze dag.

Inwoners van de gemeente Waalre zijn in groepjes op pad gegaan om hun leefomgeving een stukje schoner te maken. Dit jaar waren er 85 inwoners actief tijdens deze opschoondag! Leden van Vogelvereniging de Edelzanger, carnavalsvereniging de Torentutters, de jeugdbrandweer en loopgroep Waalre deden mee aan deze opruimactie. Daarnaast gingen een aantal enthousiaste inwoners samen met hun kinderen op pad om schoon te maken.

Het eindresultaat stond zaterdagmiddag op ongeveer 20 volle vuilniszakken zwerfafval. Wat opviel is dat er dit jaar minder zwerfafval is gevonden dan voorgaande jaren. Materialen die vooral gevonden werden waren plastic verpakkingen, veel blikjes, plastic flesjes, sigarettenpeuken en hout. Er werd zelfs een autoband met velg meegenomen.

Koffie, thee en ranja voor de enthousiaste afvalrapers

De gemeente faciliteerde deze dag door de inwoners te voorzien van materialen zoals afvalknijpers en veiligheidshesjes. Daarnaast reed de gemeente samen met Ergon rond om afval in te nemen en er werd koffie, thee en ranja uitgedeeld.

Wil je ook vrijwillig zwerfafval rapen?

Wist je dat binnen de gemeente Waalre een grote groep vrijwilligers actief is die regelmatig tijdens een wandeling een afvalknijper en een vuilniszak meenemen en zwerfafval mee naar huis nemen? Mocht je zin en tijd hebben om ook af en toe in je vrije tijd zwerfafval te rapen, meld je dan aan via gemeentecontactcentrum@waalre.nl of 040-2282500. Je krijgt dan van de gemeente de benodigde materialen in bruikleen, zodat je op pad kunt gaan wanneer je wilt.

Meer nieuws


Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.