Snoeiwerkzaamheden

Geplaatst op maandag 10 januari 2022

Jordy van Brouwers GroenaannemersBrouwers Groen Aannemers verzorgt in opdracht van de gemeente Waalre de groenvoorziening in de gemeente. Jordy, medewerker bij Brouwers Groen vertelt over de snoeiwerkzaamheden die in de winter worden uitgevoerd.

De winterperiode (december tot en met februari) is een geschikte periode om te snoeien. Veel van onze andere werkzaamheden liggen dan stil. Er zit geen blad aan de meester heesters (struiken) en de groei staat stil. Eerst selecteren we beplanting die we gaan snoeien. Heesters zetten wij in de winter terug (snoeien), dit houdt de plant vitaal en zo kan hij fris blad aanmaken in het voorjaar. Het kleine snoeiafval laten we zoveel mogelijk liggen. Waarom? Dit is dé ideale voeding voor zowel de bodem als voor jonge planten in het voorjaar.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.