Besparen met ledlampen

Geplaatst op woensdag 5 januari 2022

Energiezuinige verlichting in huis is een slimme én duurzame keuze. Gloei- en halogeenlampen vervangen door ledlampen is geen ingewikkelde klus én u bespaart er flink mee op uw energierekening.

Een ledlamp is zuinig en gaat lang mee

Een ledlamp is negentig procent zuiniger dan een gloeilamp. Ledlampen zijn er in diverse soorten en maten, dus u vindt altijd een slimme oplossing die bij uw huis past. Ook verbruikt een ledlamp 85 procent minder stroom dan een halogeenlamp. Ledlampen zijn wel iets duurder om te kopen, maar ze gaan langer mee.

Check welke lamp bij u past

Wanneer u uw gloei- en halogeenlampen wilt vervangen voor ledlampen, kunt u deze check bij het Regionaal Energieloket doen. Hiermee ziet u meteen welke lampen geschikt zijn voor uw woning. Bij het vervangen van de lampen, kunt u het beste in één keer alle lampen tegelijk vervangen. Zo bent u in één keer klaar en bespaart u direct op alle lampen. Wilt u het stap voor stap aanpakken? Begin dan met de lampen die u het meest gebruikt.

Het is mogelijk om met de cadeaubon van de actie energie besparen ledlampen te kopen. Dit kan online via een aangesloten webshop. Kijk voor meer informatie op de website van het Regionaal Energieloket.

Meer lezen over welke duurzame maatregelen u nog meer kunt nemen? Ga naar waalre.nl/duurzaamheid.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.