Sef’s wintertips

Geplaatst op maandag 27 december 2021

Brouwers Groen Aannemers verzorgt in opdracht van de gemeente Waalre de groenvoorziening in de gemeente. Sef geeft handige tips over tuinieren.

Bladeren beschermen planten tegen vorst

Ligt er nog blad in je tuin? Gooi dit dan niet in de vuilnisbak, maar gooi het tussen je planten. De bladeren beschermen de planten tegen vorst en zullen langzaam verteren waardoor de voedingsstoffen uit het blad terug in de grond komen. In het voorjaar zal veel blad alweer verdwenen zijn!

Vogels kunnen wat extra’s gebruiken

Voer in de winter vogels bij met zaden, vetbollen en vogelpindakaas. Schaf een vetbollenhouder aan. Zo voorkom je dat vogels in het netje van de vetbol blijven hangen. Gebruik echte vogelpindakaas. In gewone pindakaas zitten te veel vetten en zouten. Zowel te veel vet als te veel zout is voor zowel vogel als voor mens slecht.

Strooi zand op ijs

Strooien met zand op glad ijs in de plaats van zout heeft een veel kleinere impact op de samenstelling van de bodem. Je wilt uiteraard zelf geen kleinschalige verzilting laten plaatsvinden.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.