Herinrichting Traverse Zuid in beeld

Geplaatst op donderdag 16 december 2021

De werkzaamheden aan de Traverse Zuid zijn sinds 3 december klaar. Vanwege de coronamaatregelen kon de opening helaas niet met publiek en de bewoners van de straat gevierd worden. Er was slechts een klein gezelschap bij de symbolische openingshandeling: Wethouder Jan van Burgsteden en commercieel directeur Roger Feller van BLM Wegenbouw plantten de laatste boom op de hoek van de Bolksheuvel en Wollenbergstraat. Hiervan is een filmpje gemaakt dat je kunt bekijken via YouTube.

We zijn trots op het resultaat! En we bedanken alle bewoners aan de Traverse Zuid voor hun geduld en medewerking.

Duurzaam door Waalre

De herinrichting van de Traverse Zuid is het eerste project van Duurzaam door Waalre dat is afgerond. Met ‘Duurzaam door Waalre’ wil de gemeente een duurzaam gezonde leefomgeving voor de inwoners maken door maatregelen uit te voeren die het doorgaande verkeer op de Traverse in Waalre-dorp verminderen. Deze maatregelen zijn in nauw overleg met een denktank van betrokken inwoners tot stand gekomen.

Door deze maatregelen vermindert het aantal auto’s door Waalre-dorp met circa 30% (van 12.000 naar ongeveer 8.500 motorvoertuigen per dag). Het verkeer dat door het dorp gaat rijdt met lagere snelheden. De Traverse Zuid is nu ingericht volgens de principes van 30 km/uur. Daarnaast Het is de leefomgeving klimaatbestendig gemaakt door gescheiden riolering en regenwater berging onder de weg aan te brengen.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.