Bladeren ruimen

Geplaatst op donderdag 25 november 2021

Het blad valt weer van de bomen. In opdracht van de gemeente Waalre ruimt Brouwers Groenaannemers van 20 oktober tot 29 januari de bladeren op. Sef Linders is als voorman nauw betrokken bij de ‘bladcampagne’.

Hij vertelt:

In de periode van oktober tot januari zijn we wekelijks bezig met het blad ruimen. We gebruiken een veegwagen, tractor met zuigunit en bladblazers. We ruimen het blad voor de verkeersveiligheid, en om te voorkomen dat de putten in de straten verstopt raken. Gebieden die intensief gebruikt worden maken we eerst bladvrij, zoals de doorgaande wegen, fietspaden en de omgevingen rondom verzorgingshuizen en scholen.

Kunnen inwoners nog een handje helpen?

Jazeker! Zie je veel blad voor een afvoerput liggen, dan help je ons enorm door met een bezem of hark het blad hier weg te halen. Door blad dat op straat en in de goot terecht komt, kunnen putten na een flinke regenbui verstopt raken.

Wat gebeurt er met het blad?

Al het blad wordt verzameld op een depot in de gemeente Waalre en daarna afgevoerd naar een erkend composteringsbedrijf. Deze compost wordt later weer gebruikt bij de aanleg van nieuw groen.

Sef’s Tuintips

Tot slot heb ik nog een paar tips. Ruim niet alle bladeren op. Het is beter om de bladeren in de plantvakken te laten liggen. Verwijder de bladeren wel van je gazon, en breng dit waar kan terug in de plantborders. Zo geef je egels en insecten een plek om zich in te verschuilen. Ook kun je nu alvast bloembollen planten, zoals Narcis, Tulp, Iris of Hyacint. Kies liefst voor biologische bollen. Doorsnee bloembollen worden vaak bewerkt met chemische middelen, dit is één van de grote veroorzakers van bijensterfte in Nederland.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met Brouwers Groenaannemers via info@team-waalre.nl of 013-5159427.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.