Meld misstanden in het buitengebied

Geplaatst op vrijdag 19 november 2021

Het buitengebied kent allerlei problemen die de natuur aantasten, de rust verstoren en de leefbaarheid bedreigen. Strafbare feiten vinden er met regelmaat plaats. Denk aan dumpingen, wildcrossers, stroperij, vissen zonder geldige documenten, afval verbranden maar ook de recreatiedrukte.

Om dit soort misstanden aan te pakken is er goed toezicht nodig. Samen Sterk in Brabant (SSiB) verzorgt de toezicht en handhaving in het Brabantse buitengebied. SSiB is een Brabant brede samenwerkingsvorm waarin gemeenten, provincie, terrein beherende organisaties, particuliere grondeigenaren, waterschappen en waterwinbedrijven deelnemen. Door de inzet van groene boa’s op het gebied van toezicht, handhaving en opsporing en door actieve netwerkopbouw proberen we de kwaliteit van het buitengebied in Noord-Brabant te bewaken en te verbeteren. We streven naar een schoner en veiliger buitengebied waarin de biodiversiteit wordt gewaarborgd.

Helaas kunnen we niet op alle plekken tegelijk zijn en daarvoor hebben wij jouw ogen en oren hard nodig.

Wat kun je doen als je misstanden ziet in het buitengebied?

Heb je een melding van spoed? Bel dan altijd de politie via 112 of 0900-8844. Is je melding niet acuut? Bel dan 0900-9965432 of ga naar het online loket om een melding te doen.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.