Waalre weer een stuk schoner!

Geplaatst op dinsdag 16 november 2021

Dankzij de kinderen groep 5 tot en met 8 van basisschool de Meent in Waalre is de omgeving van hun school ‘spik en span’. Acht klassen hebben dinsdag 2 en donderdag 4 november de handen uit de mouwen gestoken. Samen gingen ze de strijd aan tegen zwerfafval en raapten bij elkaar heel veel zwerfafval op uit de struiken en van de straat. Een afvaldeskundige nam de kinderen mee in de wereld van zwerfafval, afval en hergebruik. Want wat doet dat zwerfafval eigenlijk met ons milieu? En waarom kun je afval beter scheiden?

Vooral veel stukken plastic en sigarettenpeuken werden er gevonden door de kinderen. En dat is gevaarlijk voor het milieu. Veel van het plastic belandt uiteindelijk via slootjes en rivieren in de zee en draagt daardoor bij aan de groei van de ‘plastic soep’. De kinderen van de Meent hebben daar wel oplossingen voor! Zo willen ze regelmatig zelf gaan opruimen en mensen aanspreken die wat op de grond gooien.

In totaal krijgen acht klassen (alle groepen 5/6 en 7/8) van basisschool de Meent een gastles over zwerfafval.

Gratis gastlessen 'Zwerfafval'

Alle basisscholen in Waalre kunnen gratis gebruikmaken van de gastlessen ‘Zwerfafval’. Doet de school van jouw kinderen dit jaar ook (weer) mee? De gastlessen worden geheel gratis aangeboden door gemeente Waalre en verzorgd door een ervaren gastdocent van Facet. Scholen kunnen zich aanmelden via: duurzaam@facetadvies.nl.

Duurzame samenleving

De gemeente Waalre heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil op allerlei manieren bijdragen aan een duurzame samenleving en een beter milieu. Daarom heeft de gemeente een ‘Plan van Aanpak Zwerfafval’. De gastlessen zijn hier een onderdeel van. Andere projecten zijn onder andere het plaatsen van blikvangers langs fietspaden, afvalvermindering op evenementen en het faciliteren van vrijwilligers die zwerfafval rapen. Zo houden we samen Waalre mooi, schoon en fijn om te wonen.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.