Doseerlichten bij fietsoversteken Heikantstraat en Burg. Mollaan

Geplaatst op dinsdag 16 november 2021

Gemeente Waalre legt bij de fietsoversteken op de Burgemeester Mollaan en de Heikantstraat, verkeerslichten aan die gedoseerd auto’s doorlaten. Zo zorgen we voor een veilige oversteek voor fietsers. En voorkomen we onnodige verkeersoverlast door auto’s. De werkzaamheden vinden plaats in week 47 en 48. De doseerlichten zijn vanaf 29 november in werking op de Heikantstraat en vanaf 6 december op de Burg. Mollaan.

De fietsoversteek op de Burgemeester Mollaan is onderdeel van de snelle fietsverbinding tussen Valkenswaard en de High Tech Campus in Eindhoven. Via de oversteek op de Heikantstraat kunnen fietsers uit Valkenswaard oversteken naar een twee-richtingsfietspad waarmee ze makkelijk Veldhoven bereiken.

Veilig voor fietsers

Om de oversteken in deze fietsverbindingen zo veilig mogelijk te maken voor fietsers, leggen we verkeerslichten aan die gedoseerd auto’s door laten. Daarbij zorgen we er voor dat de doorstroming voor auto’s zo optimaal mogelijk blijft, zodat er geen groot oponthoud ontstaat voor een fietsoversteek. Bestemmingsverkeer blijft welkom in Waalre. Doorgaand verkeer kan sneller haar bestemming bereiken via de nieuwe N69 en de A2/A67. Met het doseerlicht houden we het dorp leefbaar en maken we het veilig voor fietsers.

1 maand voor optimale afstelling van de verkeerslichten

De eerste maand ná de aanleg van de doseerlichten gebruiken we om de doseerlichten zo optimaal mogelijk af te stellen. Het kan daarom zijn dat de verkeerssituatie in de eerste weken nog niet ideaal is. We stellen de verkeerslichten telkens bij totdat we de optimale verhouding tussen doorstroming en wachten hebben gevonden.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.