"Blijf elkaar helpen, sta klaar voor een ander"

Geplaatst op vrijdag 12 november 2021

De nieuwe maatregelen voor de komende drie weken hakken er voor ons allemaal enorm in. We hadden het kunnen zien aankomen, dát wel…. Maar het komt nu wel extra hard aan. Een herhaling van een tijd waarvan we hoopten dat we deze achter ons konden laten.

Ik heb enorm te doen met ondernemers die wéér geraakt worden. Met onze zorgmedewerkers, die al eerder signalen gaven dat de zorg niet meer bij te benen was. Ik denk aan de patiënten in de ziekenhuizen die moeten wachten voor zorg en eigenlijk niet kúnnen wachten. We wilden allemaal en eindelijk het gewone leven weer oppakken. In Waalre hebben we in de afgelopen maanden nauwelijks waarschuwingen hoeven te geven. Iedereen dacht mee en werkte mee aan de geldende maatregelen. We voerden samen de dialoog en deze houding en wederzijdse positieve insteek droeg ertoe bij dat het bijvoorbeeld niet nodig was om handhavend op te treden bij onze ondernemers. Ik wil u allemaal hiervoor mijn complimenten geven. Ook roep ik u op om elkaar op deze manier te blijven ondersteunen. Blijf elkaar helpen, sta klaar voor een ander. Vraag hoe het gaat en zoek het contact op om een telefonisch praatje te maken.

Juist de in uw ogen kleine dingen zijn in deze tijden des te waardevoller. Blijf gezond en zorg voor elkaar!

Waarnemend burgemeester Jan Boelhouwer

Strengere coronamaatregelen

Om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere druk op de zorg te voorkomen, gelden per 13 november strengere coronamaatregelen. Deze maatregelen zijn erop gericht het aantal contactmomenten per dag te verminderen.

Lees de strengere coronamaatregelen op de website van Rijksoverheid.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.