Cadeaubon en energie- of isolatieadvies voor een duurzamere woning

Geplaatst op maandag 1 november 2021

Vorige week startte de gemeente Waalre de ‘actie energie besparen’. Hiermee wil de gemeente huurders en huiseigenaren helpen met het verduurzamen van de woning, het comfort van de woning te verhogen én de energierekening te verlagen. Deelnemers kunnen gebruik maken van een cadeaubon van €70 en energie- of isolatieadvies.

De actie energie besparen

Vorige week ontvingen huishoudens in de gemeente Waalre een brief over de ‘actie energie besparen’. In de brief staat informatie over het aanvragen van een cadeaubon van € 70,-. Dit bedrag kan ingezet worden voor het aankopen van energiebesparende materialen (denk hierbij aan tochtstrips, radiatorfolie of ledlampen).

Daarnaast kunnen deelnemers kiezen voor het aanvragen van isolatie- of energieadvies. Het isolatieadvies gaat over grote energiebesparende maatregelen in een woning. Denk hierbij aan isolatiemaatregelen, zonnepanelen of een warmtepomp. Bij het energieadvies komt een energiecoach op bezoek en geeft tips over het bewust omgaan met energie en de energierekening wordt bekeken. Na het gesprek weten de deelnemers wat ze zelf kunnen doen om de energierekening te verlagen.

‘Grip krijgen op energieverbruik’

De ‘actie energie besparen’ is mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Dit is een subsidie die aan gemeenten beschikbaar is gesteld door het Rijk. Het doel van de regeling is het verminderen van CO2-uitstoot door het nemen van energiebesparende maatregelen door huishoudens.

Wethouder duurzaamheid Maarten Pieters:

Stap voor stap maken we de overstap van fossiele brandstoffen naar alternatieve, duurzame energiebronnen. Een grote opgave, die we met onze inwoners ook in gemeente Waalre gaan realiseren. Een belangrijke stap is energiebesparing. We zijn erg blij dat deze subsidie dit jaar voor huurders en huiseigenaren beschikbaar is. Daarnaast zijn de huidige energieprijzen erg hoog. Een goed moment voor inwoners om kritisch naar hun eigen het energieverbruik te kijken. Het is erg belangrijk dat we daar grip op krijgen.

Meer informatie

Kijk op www.waalre.nl/actieenergiebesparen voor meer informatie over de actie. Kijk ook eens op www.waarle.nl/duurzaamheid. Daar vind je meer informatie om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid en energie. Samen werken we aan een duurzaam, schoon en groen gemeente Waalre.

Vorig jaar meegedaan?

Heb je vorig jaar meegedaan met de ‘actie energie besparen- geld terug’? Dan kun je dit jaar helaas geen cadeaubon aanvragen, maar wel energie- of isolatieadvies. Je ontvangt geen brief over de actie van de gemeente Waalre, maar mag het advies direct via www.waalre.nl/actieenergiebesparen aanvragen.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.