Gemeente staat winterterrassen toe

Geplaatst op dinsdag 19 oktober 2021

In 2020 werd besloten om uitbreiding van terrassen bij horecazaken toe te staan, ook op gemeentegrond. Dit was een tegemoetkoming aan de vraag van de horeca om meer ruimte te creëren, met het oog op de 1,5-meter samenleving. Nu de 1,5-metermaatregel is komen te vervallen en het coronatoegangsbewijs is ingevoerd, is besloten om een nieuwe richtlijn te gebruiken. Vanaf vrijdag 15 oktober 2021 vervalt de toestemming voor de verruimde terrassen en gaat de nieuwe richtlijn in.

Winterterrassen toegestaan

Winterterrassen volgens de terrasvergunning worden toegestaan tot de huidige maatregelen worden opgeheven, of tot op een nader te bepalen datum.

Op de terrassen mogen parasols en terrasverwarming worden geplaatst. De horecabranche is gevraagd om dit vooraf voor te leggen aan de gemeente.

Tijdelijke tenten, overkappingen en doeken

De toestemming voor tijdelijke tenten, overkappingen, doeken etcetera komt per 15 oktober 2021 te vervallen. De horecabranche heeft een extra week (tot uiterlijk vrijdag 22 oktober 2021) de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe richtlijn.

Met elkaar zijn wij al goed op weg om een balans te zoeken tussen de volksgezondheid en veiligheid en het bieden van gastvrijheid in de horeca. Ook in de komende tijd hopen wij samen met de horecaondernemers op dezelfde weg verder te gaan.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.