Warm binnen zitten én geen aardgasverbruik met een warmtepomp

Geplaatst op maandag 11 oktober 2021

Lekker warm binnen zitten én geen aardgas meer verbruiken; met een warmtepomp kan dat allebei. Een warmtepomp verwarmt jouw huis elektrisch en daarmee is het energieverbruik een stuk duurzamer. Doordat deze pomp op elektriciteit werkt, is er geen gas meer nodig in huis en dat verlaagt de CO²-uitstoot. Een duurzame vervanging van de cv-ketel dus.

Besparing op energiekosten

Een warmtepomp haalt de warmte uit het grondwater, de bodem of uit de lucht en zorgt daarmee voor een goede temperatuur in huis. Doordat de pomp stroom gebruikt, neemt het stroomverbruik wel wat toe. Maar onderaan de streep, bespaar je alsnog op de energiekosten en neemt jouw CO²-uitstoot met twintig tot vijftig procent af.

Wist je dat je als woningeigenaar in aanmerking komt voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie als je een warmtepomp wil aanschaffen? Dit kan € 500 tot €1.500 euro schelen!

Meer informatie

Op de pagina over de warmtepomp kun je meer informatie vinden over welke verschillende warmtepompen er zijn, welke warmtepomp voor jouw woning geschikt is, wat de kosten zijn en wat je bespaart. Hier vind je ook informatie over subsidies en regelingen waar je mogelijk gebruik van kunt maken.

Meer informatie nodig?

Het Regionaal Energieloket staat klaar voor al jouw vragen over de warmtepomp via telefoonnummer 088-5254110.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.