Stoptober: samen 28 dagen niet roken

Geplaatst op vrijdag 8 oktober 2021

Op 1 oktober start Stoptober: in heel Nederland helpen rokers én niet-rokers elkaar om 28 dagen lang te stoppen met roken. Stoppen met roken doe je niet alleen, maar met elkaar: dat is het geheim van Stoptober. Wil jij ook stoppen met roken?

Stoptober is een initiatief van onder andere het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en GGD. Als je je aanmeldt via de website van Stoptober ontvang je extra tips en advies. Een goede voorbereiding en begeleiding bij het stoppen vergroten de kans dat het stoppen met roken lukt. Denk bijvoorbeeld aan wat je gaat doen op momenten waarop je normaal gesproken rookt.

Vergoeding door zorgverzekering

Sinds 2020 vergoeden zorgverzekeringen begeleiding bij stoppen met roken. Check wel de voorwaarden bij de eigen zorgverzekeraar.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.