Reinigen en inspecteren hoofdriool

Geplaatst op dinsdag 28 september 2021

Vrachtwagen ontstopt het rioolDe gemeente Waalre gaat vanaf 28 september 2021 een gedeelte van het hoofdriool reinigen en inspecteren, op verschillende plaatsen in de hele gemeente. De werkzaamheden duren afhankelijk van de weersomstandigheden ongeveer vier weken. Het hoofdriool wordt onder hoge druk gereinigd en met behulp van een rijdende camera geïnspecteerd op eventuele gebreken. Aangrenzende bewoners worden minimaal 1 dag van te voren per brief nader geïnformeerd.

Voorzorgsmaatregelen

Je hoeft voor de rioolreiniging niet thuis te blijven. Omdat er met hoge druk gewerkt wordt, raden we uit voorzorg aan om de deksel van het toilet te sluiten. De deksel kun je eventueel verzwaren met een emmer water. Ruik je na de reiniging rioollucht? Zet dan alle waterkranen even open, zodat de sifons van de afvoeren in het huis weer gevuld worden met water. Het water in de sifons vormt een waterslot. 

Om de werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren, vragen wij je om de inspectieputten (herkenbaar aan de grote ronde stalen deksels) in de straten, parkeerhavens en paden vrij te houden van auto's en/of andere obstakels.

Tijdens de werkzaamheden wordt de weg kort afgesloten. We vragen om je begrip voor eventuele overlast tijdens de werkzaamheden.

Meer informatie

Neem voor vragen contact op met de aannemer Adriaans Veeg- en Rioolbedrijf via telefoonnummer 0492-661747.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.