Uitreiking EHBD informatiekoffer (Eerste Hulp Bij Dementie)

Geplaatst op donderdag 23 september 2021

De EHBD koffer is een initiatief vanuit Netwerk Dementie Waalre en bestemd voor iedereen in Waalre die te maken heeft met dementie: mensen met dementie, hun familieleden of mantelzorgers en overige belangstellenden. Vanaf 21 september is de EBHD informatiekoffer gratis te leen via Goed voor Mekaar Waalre.

Deze koffer is mede mogelijk gemaakt door bijdrages die zijn ontvangen van zorgaanbieders Oktober en Zuidzorg, en de bibliotheek. Dinsdag 21 september reikte wethouder Liesbeth Sjouw de eerste koffer in Het Huis van Waalre uit.

Waarom een EHBD informatiekoffer?

Wanneer er vermoedens zijn van geheugenproblemen of wanneer mensen pas geconfronteerd zijn met de diagnose dementie, dan kan dit veel vragen oproepen. De informatie in de koffer kan mogelijk veel vragen beantwoorden. Ook voor mensen uit de omgeving kunnen de informatie over het ziektebeeld dementie (er zijn vele vormen) en de tips uit deze informatiekoffer zorgen voor meer begrip.

Inhoud van de koffer

Aangezien dementie een ziekte is die ook van invloed is op veel mensen in de omgeving (mantelzorgers), is gekozen voor een breed pakket aan informatie. De informatie in de koffer bestaat onder andere uit boeken, folders van bijvoorbeeld Alzheimer Nederland, Goed voor Mekaar Waalre en aanbod van de bibliotheek.

Waar te leen?

De koffer is gratis te leen via Goed voor Mekaar Waalre. De uitleentermijn is maximaal 4 weken. Goed voor Mekaar Waalre, in het Huis van Waalre. Dagelijks aanwezig van 9.30 - 12.00 uur, telefoonnummer 06-25762422.

Netwerk Dementie Waalre

Dementie is een van de meest voorkomende ziektes en heeft veel impact op de persoon zelf, zijn naaste omgeving, de samenleving. 1 op de 5 mensen wordt geconfronteerd met de diagnose dementie. Ruim 80% van mensen met dementie woont nog thuis.

Waalre streeft ernaar om een dementievriendelijke gemeente te zijn waar mensen met dementie langer mee kunnen blijven doen aan het maatschappelijke leven. Kernwoorden als bewustwording, begrip, acceptatie, participatie staan in de doelstelling van het Netwerk Dementie Waalre. Zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, eigen regie, steun aan mantelzorgers en denken vanuit wat nog wel kan. Daar zet het Netwerk zich voor in.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.