World Cleanup Day 2021: Veel enthousiasme voor grote opruimactie in Waalre

Geplaatst op maandag 20 september 2021

Afgelopen zaterdag was het zover: World Cleanup Day 2021. Inwoners van de gemeente Waalre zijn in groepjes op pad gegaan om hun straat en buurt een stukje schoner te maken. Kinderen liepen samen met hun ouders een rondje door de wijk en ruimden enthousiast al het afval op dat ze tegenkwamen. Buren trommelden elkaar op, en stimuleerden elkaar om mee te doen. Ook andere buurtbewoners kwamen op de gele hesjes af, deelden complimenten uit en kwamen afval brengen wat zij zagen liggen. De gemeente reed samen met Ergon rond om inwoners te ondersteunen en er werd koffie, thee, ranja en iets lekkers uitgedeeld. Op deze manier werd het naast een erg nuttige dag, ook een hele gezellige dag!

Wethouder Pieters hielp mee

Ook wethouder duurzaamheid en milieu, Maarten Pieters, hielp een handje mee! Gewapend met een afvalprikker en vuilniszak liep hij mee om zwerfafval op te ruimen. Hij maakte een praatje met inwoners en bedankte iedereen hartelijk voor hun inzet. Maarten Pieters: ‘Wij zijn ontzettend blij met iedereen die mee heeft geholpen vandaag en daarmee ook een steentje bijdraagt aan een schonere wereld, bedankt! Samen zorgen we voor een schone en fijne gemeente om in te wonen en leven'.

Ook zwerfafval ruimen? 

Het was erg leuk om te zien dat zoveel enthousiaste mensen hun bijdrage wilden leveren aan een schone gemeente. Er is binnen gemeente Waalre hiernaast ook een grote groep vrijwilligers actief die regelmatig tijdens een wandeling een afvalknijper en een vuilniszak meenemen en zwerfafval mee naar huis nemen. Mocht je zin en tijd hebben om ook af en toe in je vrije tijd zwerfafval te rapen, meld je dan aan bij de gemeente Waalre via gemeentewerf@waalre.nl. Je krijgt dan van de gemeente de benodigde materialen in bruikleen, zodat je op pad kunt gaan wanneer je wilt.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.