Online vragenuurtje Regionale Energie Strategie

Geplaatst op dinsdag 7 september 2021

Heb je vragen over de Regionale Energie Strategie (RES)? Op donderdag 9 september organiseert de Metropoolregio Eindhoven een online vragenuurtje.

Onze gemeente Waalre maakt samen met 20 andere gemeenten uit Zuid-Oost Brabant, de provincie en 2 waterschappen afspraken over een duurzame toekomst. Hoe besparen we met elkaar meer energie, waar kunnen we het beste energie opwekken uit zon en wind? En hoe maken we gebruik van duurzame warmte? De afspraken leggen we vast in de Regionale Energie Strategie (RES). De voorlopige versie van de RES 1.0 is op 26 juli uitgebracht. Heb je hier vragen over? Stel ze dan op 9 september tijdens het online-vragenuurtje van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur.

Aanmelden en meer info

Aanmelden voor het vragenuurtje kan via de website van Metropoolregio Eindhoven. De conceptversie van de Regionale Energie Strategie (RES) 1.0. vind je op de website van Metropoolregio Eindhoven onder het kopje ‘Waar staan we nu’. Dit is nog steeds een voorlopige versie. De komende twee maanden wordt gewerkt aan de definitieve versie van de RES. Deze publiceert het MRE eind september.

Regionale Energie Strategie

De energietransitie gaat ons allemaal aan: inwoners, ondernemers en overheden. Daarom onderzoeken wij samen waar en hoe we het best duurzame energie kunnen opwekken in Nederland. Per regio wordt een strategie opgesteld: de Regionale Energie Strategie. Besluitvorming over de definitieve RES vindt vanaf oktober 2021 plaats door de gemeenteraden en de besturen van provincie en waterschappen. Lees meer over de Regionale Energie Strategie in onze gemeente.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.