Start werkseizoen 2021-2022 IVN Natuurwerkgroep Waalre

Geplaatst op donderdag 2 september 2021

Op zaterdag 11 september 2021 begint Natuurwerkgroep Waalre aan het nieuwe werkseizoen dat tot medio maart 2022 loopt. In verband met de coronabeperkingen werken ze volgens het protocol van Brabants Landschap en Natuurmonumenten voor vrijwilligers.

Er wordt gewerkt aan de hand van de meerjarenplanning 2014-2024 van de gemeente Waalre en de Bosgroep Zuid. Zaterdag vanaf 9.00 uur gaan vrijwilligers aan de slag met het verwijderen van exoten (Amerikaanse vogelkers/bospest en Amerikaans eiken). Hierdoor krijgen de inlandse soorten weer meer kans en kan het bos in kwaliteit verbeteren.

Landelijke Natuurwerkdag

Op zaterdag 6 november 2021 is er weer een landelijk Natuurwerkdag. Ook in de gemeente Waalre organiseert de IVN Natuurwerkgroep deze dag bij het Gemeentehuisven.

Interview Nature Today

Op de website www.naturetoday.com vind je een artikel waarin de door IVN Natuurgroep Waalre ontwikkelde stronkentrekker centraal staat. Zoek op deze website op ‘stronkentrekker’.

Word vrijwilliger bij Natuurwerkgroep Waalre

Ervaar hoe fijn het is om in de natuur actief te zijn en help mee om onze natuur te verbeteren. In de periode van 11 september 2021 tot medio maart 2022 werkt de Natuurwerkgroep op woensdag- en zaterdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur. Je bent van harte welkom en kunt meedoen met de werkzaamheden die geschikt zijn voor alle leeftijdsgroepen. Heb je een (takken) zaag of schaar? Breng die dan mee en mocht je die niet hebben dan zorgt de IVN Natuurwerkgroep daarvoor. Meld je aan bij Ben Putman per e-mail via ivn.nwgr.waalre@gmail.com of telefonisch via 06-51346934.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.