Aan de slag met duurzaamheid

Geplaatst op woensdag 1 september 2021

Een toekomstbestendig en duurzaam gemeente Waalre creëren wij alleen samen met onze gemeenschap. Dus ook jouw hulp kunnen we goed gebruiken!

Doelstellingen uit het Klimaatakkoord

Gemeente Waalre streeft de doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord na: in 2030 is er 49 procent minder CO2-uitstoot dan in 1990. Daarbij zetten wij in op een bijna volledige duurzame energievoorziening in 2050! De energietransitie is een opgave die ons allemaal aangaat: inwoners, ondernemers en overheden. De fossiele brandstoffen raken op en ook klimaatverandering wordt steeds meer zichtbaar.

Bij gemeente Waalre zien we het belang van het creëren van een toekomstbestendige omgeving. Samen werken we aan een duurzame, schone en groene gemeente. Een fijne plek om te wonen, leven en recreëren.

Kijk op www.waalre.nl/duurzaamheid

Wil je weten wat je zelf al kunt doen? Op www.waalre.nl/duurzaamheid bieden we jou de informatie en tools om zelf aan de slag te kunnen gaan. Denk aan het afkoppelen van je regenpijp, de aanschaf van zonnepanelen en het isoleren van je woning. Stap voor stap, ieder zijn eigen duurzame keuze. Je vindt hier ook doe-het-zelf video’s en ervaringen van inwoners uit Waalre die al duurzame maatregelen hebben genomen. Naast informatie en tools om zelf aan de slag te gaan vind je op de website ook meer informatie over onze ambitie, de energietransitie, subsidies en regelingen.

Vragen of persoonlijk advies?

Zelf aan de slag met energiebesparende maatregelen in je woning of het opwekken van energie? Gemeente Waalre werkt samen met het Regionaal Energieloket. Hier kan je terecht voor vragen of persoonlijk advies over het verduurzamen van jouw woning. Bel met het Regionaal Energieloket via telefoonnummer 088 – 525 41 10.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

  • Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.
  • Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. U vindt hier ons nieuwsarchief in RSS.