IVN Natuureducatie winnaar Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021

Geplaatst op dinsdag 20 juli 2021

IVN Natuureducatie is de trotse winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021. Het IVN Valkenswaard-Waalre is trots en blij met deze erkenning. Vele vrijwilligers zijn in Waalre en Valkenswaard actief en zetten zich in voor natuur en cultuur in beide gemeenten.

Jong en oud in contact met natuur

Deze prijs is een beloning voor een bijzondere en langdurige inzet voor cultuur en natuur. Het IVN heeft hierin haar meerwaarde bewezen, volgens de jury. In coronatijd nam de natuur voor veel mensen een belangrijke positie in. Voor veel mensen was het laatste jaar het enige uitje vaak een wandeling door de natuur. Een groene omgeving biedt voor veel mensen vaak troost, rust en gezondheid. Het IVN speelt hierin een belangrijke rol; ze brengen jaarlijks jong en oud in contact met de natuur. 

Kinderen maken kennis met natuur in ons dorp

De IVN-scholenwerkgroep van Aalst biedt voor alle groepen van de basisschool natuurprojecten aan om kinderen kennis te laten maken met de natuur. De scholenwerkgroep laat schoolkinderen via wandelingen kennismaken met de natuur in de eigen omgeving. Maar ook bezoeken de kinderen bijzondere locaties in ons dorp zoals het Meeuwven en Loon, om de natuur- en cultuur van ons dorp te ervaren. Dankzij de onvermoeibare inzet van vele vrijwilligers gebeurt dit in Aalst al 40 jaar.

Vrijwilligers gezocht

Het is onze overtuiging dat kinderen die al vroeg in aanraking komen met de natuur, onze toekomstige natuurbeschermers worden. Daarom willen we als scholenwerkgroep deze activiteiten graag blijven aanbieden aan de basisscholen in Aalst. De inzet van onze vrijwilligers is daarbij onmisbaar. Wij zoeken nog vrijwilligers die 1 of 2 ochtenden per jaar mee willen doen aan educatieprojecten voor groep 6 en 7. Ervaring is niet nodig, wel een warm hart voor de natuur. Voor vragen of aanmelden, kunt u terecht bij de coördinator van de scholenwerkgroep Aalst, Chantal van der Strigt; oudenstrigt@hetnet.nl of 06-36050963.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.