Afsluiting twee fiets-/voetgangersbruggen

Geplaatst op dinsdag 20 juli 2021

Twee bruggen aan de Koningin Wilhelminalaan en het Christoffelpad zijn uit voorzorg vanuit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Door het hoge waterpeil en de te verwachten neerslag de komende dagen blijken de oevers met een zodanig snel tempo te ‘slijten’ dat deze twee bruggen kunnen wegzakken en mogelijk instabiel worden.

De schade blijkt op dit moment al zodanig dat een grondige aanpak nodig is om de veiligheid te kunnen garanderen. Gezien de huidige lange levertijden van materialen, kan de brug pas vanaf 31 augustus 2021 worden aangepast. De werkzaamheden nemen ongeveer 4 weken in beslag. De start- en einddatum van de werkzaamheden zijn afhankelijk van de hoogte van de waterstand op dat moment.

Meer informatie over de afsluiting en opleidingen kunt u vinden op waalre.nl/werkinuitvoering

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.