Gemeente Waalre sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Geplaatst op dinsdag 6 juli 2021

Gemeente Waalre gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Jan Boelhouwer en Karin Krijnen van het meldpunt tekenden daarvoor op 29 juni 2021 een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in Waalre.

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente waardoor wij criminaliteit nog beter aan kunnen pakken. Burgemeester Boelhouwer:

Met deze samenwerkingsovereenkomst zetten we een mooie stap in de strijd tegen criminaliteit. De inwoners zijn voor ons uitermate belangrijk als oren en ogen in de wijk. We begrijpen echter dat het melden van criminaliteit in de directe leefomgeving niet altijd makkelijk is. Bij Meld Misdaad Anoniem heeft de melder de volledige garantie dat de anonimiteit gewaarborgd blijft. Door deze samenwerkingsovereenkomst kunnen we samen met onze partners nog beter een vuist te maken tegen de criminaliteit in onze gemeente. Eén melding kan hierbij al het verschil maken!

Vangnet

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij het meldpunt wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Karin Krijnen:

Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.

Bereikbaarheid

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op de website van Meld Misdaad Anoniem.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.