Zwemmen in Gat van Waalre verboden

Geplaatst op maandag 28 juni 2021

Het is zomer en dus regelmatig prachtig weer. Zwemmen is verleidelijk. Maar ‘t Gat van Waalre, ofwel plas de Meeris is niet toegankelijk voor recreatie. In ‘t Gat mag niet gezwommen worden. Op het verbod staat een boete.

De Meeris is maarliefst 21 meter diep. Daardoor is er kans op koude stromingen. Kom je daarin terecht, dan raakt je lichaam onderkoeld en verkrampt. In de Meeris is een bergbezinkbassin geplaatst. Dat is een grote bergingskelder die wordt gekoppeld aan de bestaande riolering. Als het bergbezinkbassin vol is, wordt het overtallige water via een overstort op het oppervlakte water geloosd. Kortom, wees verstandig en denk aan je eigen veiligheid en gezondheid!

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.